Učinkovito učvršćivanje tereta ovisi o vrsti tereta i počinje s ispravnom ambalažom prikladnom za transport, utovarom i slaganjem te učvršćivanjem utovarene robe. Samo dobro zapakirana i složena roba može biti učvršćivana i transportirana u skladu s propisima.

Vrste učvršćivanja tereta

Učvršćivanje robe čvrstim spajanjem oblika

Učvrščivanje tereta čvrstim spajanjem oblika: pojačanje paletama u smjeru vožnje Učvrščivanje tereta čvrstim spajanjem oblika: pojačanje paletama u smjeru vožnje

Kod učvršćivanja tereta čvrstim spajanjem oblika, teret se tovari na ograničeni teretni prostora (čeona stijenka, bočna stijenka, letve itd.) izravno i bez rupa među komadima.
Utovar čvrstim spajanjem oblika u kombinaciji s XL prikolicama smatra se posebno učinkovitom metodom osiguranja tereta.

Ukoliko karakteristike robe to ne dozvoljavaju, cvrsti spoj oblikom moze se postici i pomocu zateznih pojasa i pomagala.

Učvršćivanje robe silom teže prema podlozi

Spoj silom pomoću vezanja Spoj silom pomoću vezanja

Kod učvršćivanja robe silom teže prema podlozi, povećava se sila teža odnosno sila trenja tereta te se time postiže bolje učvršćivanje tereta.

To se postiže primjerice vezanjem zateznih pojaseva.

 

Registrirajte se sada i postanite naš partner!

Ostale informacije na temu "osiguranje tereta" dostupne su samo našim partnerima.
Registrirajte se još danas i profitirajte od mnogih prednosti suradnje sa nama!


Registracija! Prijava

Daljnje informacije:

^ - Top

Ova web stranica upotrebljava kolačiće kako bi Vam mogla pružiti najbolje moguće iskustvo korištenja. Klikom na „Prihvaćam“ pristajete na uporabu kolačića. Ako želite isključiti određene kolačiće, kliknite na ovdje. Ostale informacije o našem postupanju s Vašim podatcima pronaći ćete u našim dokumentima Uvjeti korištenja i Napomene o zaštiti podataka.

Prihvaćam